cykelFerie i odense 

Velkommen til alle cykelturister!

Hos Kragsbjerggaard tager vi godt imod alle cykelturister, og hjælper med det vi kan. Det er ideelt at bo hos Kragsbjerggaard, når din cykelrute tager dig forbi Fyns hovedstad, for vi bor midt i Odense, men i helt landlige omgivelser, hvor du kan gå en tur i skoven eller sætte dig i haven og hvile benene efter en lang dag i sadlen.

Fra Kragsbjerggaard er det nemt at få set hele Odense og samtidig koble sig på de længere ruter på Fyn som Østersøruten og Bike Island Ruten.

Vi glæder os meget til at tage imod jer og hjælpe jer videre ud i det fantastiske, fynske cykelland!
cykelturisme-2

Vi er en del af Bike Friends

Bike Friends er et frivilligt netværk på tværs af Fyn, hvor vi sammen gør noget ekstra for dig som cykelgæst. I vores normale åbningstid, kan vi tilbyde dig at låne de mest basale remedier til din cykelferie.
Du har således som minimum mulighed for at:
  • Pumpe din cykel.
  • Låne lappegrej.
  • Fylde din drikkedunk.
  • Låne toilettet eller få viden om, hvor du finder det nærmeste.
  • få udleveret lokalt cykelkort, eller få viden om, hvor du kan købe et.
Du kan kende de fynske Bike Friends på de røde Bike Friends-skilte på din rute, eller finde den nærmeste Bike Friend på vores kort her. Vi glæder os til at byde dig velkommen på din cykel.

Leje af cykler hos Kragsbjerggaard

Hos Kragsbjerggaard har du mulighed for at leje cykler. Det er en helt speciel måde at opleve Odense på. Det er både nemt og hurtigt. Kragsbjerggaard er medlem af Dansk Cykelturisme, som er en forening af offentlige og private aktører, som arbejder for at fremme cykelturisme og rekreativ cykling i Danmark.

Du kan læse mere om, hvad Dansk cykelturisme er her.
Priser
Cykel kan lejes for kr. 100,- pr. dag. Der betales et depositum på kr. 1000,-/cykel. Lejer er ansvarlig ved tyveri (gebyr minimum kr. 1000,-).

Herunder kan du se nogle forslag til ruter i Odense og på Fyn.
cykelturisme

Ruteforslag i Odense og omegn

Stige Ø - Odense

cykelturisme-ybdlingsruter-1
23 kilometers rundtur i smukt område med rig mulighed for at gå lange ture, fræse på mountainbike eller benytte legebasen, som er et børnevenligt område med masser af aktivitet.Se ruten her

Davinde Sø - Odense

cykelturisme-ybdlingsruter-2
38 kilometers rundtur til smukke Davinde sø. På tilbageturen køres der over Ibjerg, hvor der er endnu en sø og et godt mountainbike-spor. Derefter igennem Årslev og tilbage til Kragsbjerggaard.Se ruten her

Elmelund Skov

cykelturisme-ybdlingsruter-3
17,7 km cykelrundtur med 15 km stier i selve skoven, og så løber man ikke tør for områder at udforske. Turen hjemad går over Skovsøen, hvor man kan nyde den smukke Fruens Bøge.Se ruten her

H.C Andersens Hus

cykelturisme-ybdlingsruter-4
Hyggetur på lidt over 10 km fra Kragsbjerggaard til H.C. Andersens Hus, forbi H.C. Andersens Have til Odense Å. Følg Åstien langs åen til OB’s baner og igennem Odense Zoo. Dernæst videre til Skovsøen, inden turen går tilbage til Kragsbjerggaard.

Se ruten her

Nyt OUH og Hollufgård

cykelturisme-ybdlingsruter-5
Tag på en 13-kilometers rundtur, hvor du både kan få set byggeriet af det nye OUH, den nyligt anlagte Glisholm Sø samt den smukke herregård og tilhørende park, Hollufgård.

Se ruten her

Ruteforslag på hele Fyn

Kerteminde

cykelturisme-fynruter-1
Tag cyklen med til Kerteminde Marina, og start din cykeltur derfra. Du kommer både til at cykle langs kysten og mellem de flotte marker og rigtig nordfynsk landidyl. 

Ude på Fynshoved er der rig mulighed for en dejlig travetur og en is, inden turen igen går mod Kerteminde igennem de små landsbyer Dalby og Mesinge.

Der er ca. 30 minutters kørsel fra Kragsbjerggard til Kerteminde.

Se ruten her

Mountainbike-spor

cykelturisme-fynruter-2
Er du mere til de lidt tykkere dæk, skovbund og udfordrende terræn, så prøv at kigge nærmere på de mange mountainbike-spor, Fyn har at byde på. Bl.a. er Langesøs et af Danmarks bedste, og Ibjerg-sporet kan nemt nås fra Kragsbjerggaard.
Se ruterne her

De fynske alper

cykelturisme-fynruter-3
Er du til bjergetaper? Hvad er så bedre end de fynske alper?
Vi starter ved vandet i Faaborg, og bevæger os derefter ind i landet og op i højderne. På ruten kommer i forbi mange flotte steder, hvor I kan holde pause, så benene kan få sig et tiltrængt hvil.Se ruten her

Tour de Ærø

cykelturisme-fynruter-4
På denne rute får du set hele Ærø på én dag. Du kommer rundt på 60 km med mange muligheder for et stop og en lille badetur. Du kommer både forbi de kendte badehuse og Voderup Klint.

Se ruten her
kontakt os
E-mail:
odv@odv.dk
CVR. 39916444
adresse
Kragsbjerggaard Vandrerhjem & Hotel
Kragsbjergvej 121
5230 Odense M
Følg os på: