Tina Falden: Det har været tilfredsstillende at få gæsterne til at føle sig glade

Læs hele Tinas fortælling

44-årige Tina Falden trængte til at prøve noget nyt, og selv om det har været hårdt, er hun glad for, at hun for et år siden var med til at købe Kragsbjerggaard.


”Jeg havde i lang tid haft et ønske om at gøre noget helt andet og slippe ud af hamsterhjulet. Jeg ville gerne have mere fleksibilitet og bedre tid til min familie,” siger 44-årige Tina Falden, som sammen med sin mand, svoger og svigerinde købte Kragsbjerggaard sidste efterår.

”Jeg havde en naiv forestilling om, at det ville blive et hyggeprojekt. Men selv om vi har haft vildt travlt, så har det været tilfredsstillende at få gæsterne til at føle sige glade,” siger den oprindeligt kontoruddannede vandrerhjemsvært.

”Jeg kan godt lide at servicere og få folk til at føle sig velkomne, ikke mindst når jeg selv har indflydelse på, hvordan det foregår,” siger Tina Falden, som kalder de første år for meget lærerige.

”Jeg tror, jeg på det første år lærte mere, end jeg lærte de foregående 10 år,” siger værten, som gerne vil udvikle den tidligere landejendom, men beholde rummeligheden.
”Jeg synes, her er en hyggelig herregårdsstemning med brosten og bindingsværk, som vi skal udvikle. Men her må ikke blive for eksklusivt, for alle skal have råd til at komme her,” siger hun.

”Det er netop charmen ved et vandrerhjem, at vi ikke har tv på værelserne. Så kommer vores gæster ud af værelserne og opsøger fællesskaberne både inde og ude,” siger Tina Falden, som er glad for, at de er fire om at løfte opgaven.

”Det er dejligt at kunne dele bekymringerne med andre. Og heldigvis er vi så forskellige, at det ikke er det samme, vi bliver bekymrede over. I hvert fald ikke på samme tid,” siger hun.